Het ontstaan
van een huisstijl

De dienstverlening van Solid Results, onze relatie met de klanten op het gebied van communicatie en design, begint altijd met de corporate identity. Dat is theoretisch omdat elke organisatie al beschikt over een huisstijl, een corporate identity. Maar bij een fusie, een reorganisatie of simpelweg de behoefte om de huisstijl op te frissen, ontstaat de behoefte aan iets nieuws.
Of bij een starter, iets wat regelmatig voorkomt. De huisstijl ontstaat altijd in overleg met de betrokken partijen en is dus een constante wisselwerking tussen input en creatie.

 

De visuele presentatie

De huisstijl is de visuele presentatie van je bedrijf. Door een huisstijl te ontwerpen die bij de onderneming past en deze consistent door te voeren, wordt de naamsbekendheid versterkt en de identificatie door personeel vergroot. Het is tevens dé manier om je te onderscheiden van de concurrentie. De onderneming springt eruit en draagt de waarden uit waar de doelgroep zich in kan herkennen.

 

Corporate story

De corporate story is in eerste instantie een instrument om uw koers te bepalen en het identiteitsproces aan te jagen binnen uw gehele organisatie. Het wordt ingezet als schakel tussen identiteit, positionering en profilering. Het verhaal is het vertrekpunt voor alle communicatie.
Maar tevens biedt de corporate story uw medewerkers een kader, maakt het hun werk extra zinvol en zorgt het voor onderlinge verbinding. De verbinding tussen de medewerkers en met het bedrijf. 

 

De briefing

Eerst wordt in overleg vastgesteld wat de huisstijl uit moet stralen. Is er een corporate story? Het succes is afhankelijk van een goede briefing. Dan komt het moment dat onze vormgevers een huisstijl gaan ontwikkelen. Dat begint met het ontwikkelen van een logo. Gaan we voor een beeldmerk of een woordmerk? Wat past het beste bij de branche, de doelgroep?
In de briefing wordt aangegeven wat de opdracht inhoudt en aan welke randvoorwaarden we moeten voldoen. Je kunt hierbij denken aan doelgroep, gewenst imago, kleurgebruik en meer. 

Klik op een vlak en bekijk
onze grafische producties:

thumb offline vitalis thumb offline start2choose
Inservo logo PF offline demo
Imagine logo Eigen huys logo
offline demo Pauwer
thumb offline horizon  offline demo
offline demo  hamelink topcoaching logo