Social media strategie

Wij adviseren over een social media strategie.

Het begint met een plan waarin social media kanalen, content (de inhoud) en frequentie van berichten zijn beschreven. Effectiviteit staat hierbij voorop: wat wil je bereiken, wie wil je bereiken en wat is je boodschap? En hoe zit dat met de medewerkers? Zijn er wel richtlijnen binnen jouw organisatie voor het gebruik van social media?

We adviseren, organiseren brainstorms en werken plannen uit. Maatwerk: dat wat jouw organisatie nodig heeft.

Trainingen Social Media

We verzorgen doelgerichte trainingen voor de Social Media. We bespreken de mogelijkheden voor LinkedIn, Twitter, Facebook, en Google+. Bij de training staat effectiviteit voorop. Je gaat gewoon met ons een dagdeel aan de slag op je laptop. Of je nu een beginner bent of juist op zoek bent naar de verdieping. Of een training met je team. Hier of op locatie. We hebben veel ervaring in het trainen van teams binnen grotere bedrijven zodat er synergie blijft bestaan tussen de uitgezonden boodschappen.

Wat is de online strategie en hoe kunnen we dat in de hand houden? 
Ook hiervoor ben je bij ons ben je aan het juiste adres.

Prijs dagdeel op locatie Solid Results:  €250

Wil je een offerte voor een incompany training?

 

Onderdeel Twitter

Twitter is een vluchtig medium. Maar een medium dat fantastisch voor je bedrijf kan werken. Interactie met je doelgroep, een groot netwerk opbouwen, de dialoog aangaan, marktinformatie vinden, de concurrentie een slag voor zijn, het zijn zomaar wat mogelijkheden.

We gaan aan de slag met Twitter. Content, strategie, techniek, effectiviteit; items die we intensief gaan doornemen en bespreken. Aan het einde van de dag weet je hoe alles werkt en ben je ongetwijfeld zo enthousiast dat je je afvraagt hoe je ooit zonder Twitter kon.

 

Training en advies

Social Media: niemand, zowel individu als bedrijf, kan hier nog omheen.

Een sterke online etalage is belangrijker dan ooit. Voor branding van een bedrijf, maar ook voor personal branding. Maar hoe zet je dit nu op een effectieve manier in?

Onderdeel LinkedIn

De meeste mensen hebben al een profiel op LinkedIn, maar doen er nog niet zoveel mee. Wist je dat er enorm veel mogelijk is met deze vorm van social media? Je kunt LinkedIn voor jou of je bedrijf laten werken: niet alleen je netwerk onderhouden, maar ook prospects zoeken, informatie halen en delen, jezelf presenteren en profileren.

Aan het einde van de training staat jouw profiel als een huis, heb je een basisstrategie hoe LinkedIn effectief in te zetten en weet je hoe je het maximale uit dit zakelijke netwerk kunt halen. 

 

Onderdeel Facebook

Een zakelijke Facebookpagina is zo gemaakt. Maar hoe kom je nu aan die likes? Wat zet je erop? Hoe bereik je je doelgroep met Facebook en vooral: hoe blijf je in beeld? Bij een zakelijke inzet van Facebook draait het om content en interactie.

We besteden gerichte aandacht aan Facebook: Content, strategie, dialoog, techniek, maar ook integratie met andere social media kanalen. En weer staat effectiviteit voorop. Een inspirerende doe-dag met als resultaat een goed contentplan, een pagina die staat en die op een effectieve manier kan worden ingezet. 

 

Onderdeel Google+

Google heeft Google+ gelanceerd. Ook bekend onder de naam Google Plus One. We leggen uit hoe het werkt en we installeren jouw pagina. Stel dat je iets tegenkomt wat je leuk vindt: je drukt op het icoontje en je deelt het automatisch met je cirkels.
Google+ moet het antwoord gaan worden op concurrent Facebook. Google+ is een sociale netwerksite. Het bevat dan ook de standaardfuncties die je van een sociale netwerksite mag verwachten: met je connecties kun je op Google+ foto’s, links, video’s en berichten delen. Ook kun je met je connecties chatten, zowel in een groep als met één persoon. Groepen en individuen zijn bij Google+ ingedeeld in zogenaamde cirkels. Deze cirkels zorgen er voor dat je meer privacy hebt dan bijvoorbeeld bij Facebook.

Geïnteresseerd in de training Social Media? Neem contact op.