Open source software

De voordelen van open source software

Solid Results kent als geen ander de voordelen van open source software. Wij bouwen alle websites met open source software systemen zoals Joomla, Dotnetnuke, Wordpress, Magento en andere systemen. Je bent als eigenaar van een open source website van veel voordelen verzekerd! Want achter open source software staat een grote community van ontwikkelaars en dat betekent gekoppelde kennis waar we allemaal van kunnen profiteren. 

Aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding

Omdat het programmeren al is gebeurd, wordt de doorlooptijd van de productie korter. Dat scheelt tijd, dus geld. En als er maatwerk nodig is voor een bepaalde module, programmeren we het maatwerk en koppelen de module aan de site, omdat de programmeertaal in bijna alle gevallen php is. De mogelijkheden zijn dus onbeperkt, alle wensen kunnen worden uitgevoerd ook al is de basis website met open source software gebouwd.

 

Uw informatie veilig gesteld

 Wij voorkomen dat kwaadwillende inbrekers gebruik kunnen maken van een veiligheidslek, en dat de website ongewenst wordt aangepast met niet gewenste of illegale content. Stel dat het gaat om een webwinkel met een database vol persoonlijke informatie. Zorg dat die informatie veilig gesteld is. Breng dus altijd verouderde software zo snel mogelijk up-to-date.

Solid Results doet dit standaard voor haar klanten, maar anders kun je het vragen aan de ontwikkelaar van jouw site.

 

Open standaarden en open structuren

Er zijn constant nieuwe ontwikkelingen in de open source markt. Ontwikkelingen die wij nauwgezet in de gaten houden. Door het 'open' karakter worden koppelingen tussen de open systemen onderling vereenvoudigd en zo kan het ene systeem eenvoudig met het andere systeem communiceren.

 

Open source software is veilig

Juist omdat er zoveel verschillende programmeurs op de platforms deze software ontwikkelen en steeds maar verbeteren, worden ook eventuele problemen heel tijdig opgespoord en beveiligingspatches snel gedistribueerd. Daarmee ben je verzekerd van een bijzonder veilig systeem en dat geeft vele voordelen.

 

Een geüpdatete open source software

De veiligheid van een website staat in alle gevallen voorop. Daarom letten wij hier nauwgezet op en onderhouden wij de software van de door ons ontwikkelde websites. Want een website zonder technisch onderhoud vormt een risico voor een organisatie en voor haar klanten.

logos open source

 

Meer voordelen

Geen licentiekosten

Een van de andere voordelen is dat er geen licentiekosten verbonden zijn aan open source software. De systemen, welke je ook gebruikt, zijn vrij beschikbaar.

Onafhankelijk van een leverancier
Met open source systemen ben je nooit afhankelijk van een leverancier en ook dat is een niet te onderschatten voordeel. Als je met een andere partij gaat werken, om welke reden ook, kan de website eenvoudig mee 'verhuizen'. Dit in tegenstelling tot een leverancier die zijn eigen CMS heeft ontwikkeld; u bent dan in alle gevallen van deze club mensen afhankelijk en zij zijn tevens eigenaar van 'jouw' broncode.

 

Open source software up-to-date

De veiligheid van een website staat in alle gevallen voorop. Daarom letten wij hier nauwgezet op en onderhouden wij de software van de door ons ontwikkelde websites. Want een website zonder technisch onderhoud vormt een risico voor een organisatie en voor haar klanten.

 

Het delen van kennis zorgt voor een steeds hogere kwaliteit

In het geval van open source systemen werken duizenden en duizenden mensen over de hele wereld aan een systeem. Vanuit dit draagvlak ontstaan kwalitatief betere producten dan een ontwikkelaar in zijn eentje ooit zou kunnen bereiken. Solide internationaal geaccepteerde open standaarden.

Bekijk ons werk