Een corporate video laten maken?

Steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden én de winst van een corporate video. Wij vinden dat een video een vast onderdeel moet zijn van de marketingactiviteiten. Bewegend beeld heeft meer invloed op een kijker dan een foto of tekst. Tevens is het een manier om je website te optimaliseren; Google indexeert video’s hoog. Maar een video moet wel goed in elkaar zitten. Solid Results weet hoe dat werkt.

Uw eigen corporate video?

 

Doelstellingen

Met een video kun je vele kanten op. Overdenk dus eerst wat je met een video wilt bereiken. Wil je dat de video direct geld oplevert? Wil je naamsbekendheid creëren? Wil je een bepaalde doelgroep stimuleren tot actie? Wil je je website optimaliseren? Pas als we dit -in overleg- hebben bepaald gaan we aan de slag met het bedenken van het verhaal dat je wilt vertellen. Kunnen we daar inhoudelijk op sturen.

 

Doelgroep

Wanneer de doelstellingen helder zijn, en het idee van het verhaal dat je wilt vertellen op tafel ligt, gaan we ons bezighouden met de doelgroep. Voor welke doelgroep maken we de video? Een simpel voorbeeld: een video bestemd voor kinderen vraagt om een andere benadering dan voor volwassenen. Zo kan dit ook per branche sterk verschillen. Dus houden wij tijdens het hele proces de doelgroep goed voor ogen.

Je verhaal in bewegend beeld vertaald

Als we voor jou gaan filmen vertellen we jouw verhaal, het verhaal van jouw bedrijf, jouw organisatie of van een onderdeel daarvan. Een verhaal kun je heel letterlijk vertellen door het filmen van een interview. Of we werken met meerdere opnames en een voice-over die relevante informatie inspreekt. Een voice-over is niet altijd nodig: informatie kan ook worden doorgegeven met tekst streamers. En het blijft indrukwekkend, mits goed gefilmd, om een verhaal te vertellen met alleen bewegend beeld en muziek. Maar het is altijd de bedoeling dat de kijker geraakt wordt. Dat gebeurt alleen met een duidelijke verhaallijn en de nodige dynamiek zodat de kijker zich geen moment verveelt. 

Bekijk hier de portfolio

 

Het script

Voordat de opnamen daadwerkelijk plaatsvinden, maken we eerst -in nauw overleg met de klant- een script. Wat en in welke volgorde gaan we het geheel laten zien? In het script werken we (indien nodig) ook de interviews en de voice-over uit. Na het lezen van het script is de precieze boodschap van de video volstrekt helder. Dit document is tevens de leidraad voor en tijdens de opnames.

 

Het medium bepalen

We bepalen voorafgaand aan het productieproces via welk medium de video wordt verspreid. Dit is zowel van invloed op het inhoudelijke proces als op de kosten. Zo kan een bepaald videobeeld wel werken op een scherm van je laptop (of in YouTube), maar is het niet geschikt voor een groot scherm in de bioscoop. Ook qua apparatuur houden we hier rekening mee.