'Elke opdracht voor fotografie is uniek.

Maar altijd maakt de emotie het beeld bijzonder.

Ik ben voortdurend op zoek naar de emotie.'

- Maddie Houtstra

 

Bekijk hier de portfolio.

 

 

Het fotograferen van mensen

Als de mensen die ik fotografeer zich niet comfortabel voelen bij mij, wordt de foto niet interessant. Zelfs als ze er ‘goed’ opstaan. Wat ik wil bereiken is dat ik hun 'werkelijke zijn' vastleg, dat ze compleet zichzelf zijn. Pure emotie. Veel mensen vinden het ongemakkelijk om voor de camera te staan of weten zich geen houding te geven. Vergeten dat ze alleen maar zichzelf hoeven te zijn!

Daarom ben ik altijd intensief bezig met de mensen die ik fotografeer. Ik praat met ze, we lachen met elkaar, ik laat ze vertellen over hun werk, kinderen of hun passie. Zo voelen ze zich op hun gemak en de camera wordt vergeten. Of het nu gaat om een privé of zakelijke shoot!

Het fotograferen van gebouwen

Het buiten fotograferen van gebouwen is een heerlijke bezigheid. Proberen om het gebouw één te laten zijn met de omgeving waarin het gebouw zich bevindt. Proberen om vast te leggen waarvoor het gebouw bedoeld is, allemaal uitdagingen die ik graag aanga als ik met mijn camera op pad wordt gestuurd. Het fotograferen van producten Dat vraagt om technische know how en een goede studio. Plus een briefing van de klant die duidelijk aangeeft hoe de producten vermarkt moeten worden.